Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Meteorologický počítačový seminář (NMET066)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMET066 - Meteorologický počítačový seminář, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je seznámit studenty s pokročilými aplikacemi v operačním systému Linux s ohledem na použití v meteorologii.

Sylabus

V rámci semináři jsou nabízena především tato témata: pokročilé práce se systémem Linux formáty souborů a databáze používané pro meteorologická a klimatická data zpracování a vizualizace meteorologických a klimatických dat a modelových výstupů typografický systém TeX/LaTeX: sazba diplomové práce, článků, posterů, prezentací geografické informační systémy (GIS)Další témata mohou být zařazena na základě aktuální potřeby studentů.

Literatura

D. J. Barrett: Linux - Kapesní přehled, Computer Press, Praha, 2006.C. Herborth: Unix a Linux - Názorný průvodce, Computer Press, Praha, 2006.J. Rybička: LaTeX pro začátečníky, Konvoj, 1995.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast studentů na semináři a splnění zápočtového úkolu.

Garant

Mgr. Michal Belda, Ph.D.