Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Transport znečištění v atmosféře (NMET504)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMET504 - Transport znečištění v atmosféře, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posluchač získá základní znalosti potřebné pro to, aby mohl profesionálně pracovat na úkloech spojených s problematiou znečištění ovzduší.

Sylabus

1. Primární a sekundární znečištění, meteorologické podmínky ovlivňující transport a rozložení znečištění a tvorbu sekundárního znečištění.2. Zdroje primárního znečištění - jejich parametrizace.3. Turbulence a její vliv.4. Depozice a transformace znečištění v atmosféře.5. Jednotlivé typy modelů znečištění (gaussovské rozptylové, modely, lagrangeovské stacionární a nestacionární modely, eulerovské modely).

Literatura

Seinfeld J. H., Pandis S. N.: Atmospheric Chemistry and Physics. J. Wiley, New York, 1998.Panofsky H. A., Dutton J. A.: Atmospheric Turbulence. Models and Methods for Engineering Applications. J. Wiley, New York, 1984.Barrat, R.Atmospheric Dispersion Modelling. An Introduction to Practical Applications. Earthscan,2001.Jaňour Z.: Modelování mezní vrstvy atmosféry. Karolinum, Praha, 2001.

Požadavky

Zkouška (viz sylabus).

Garant

prof. RNDr. Jan Bednář, CSc.doc. RNDr. Josef Brechler, CSc.