Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atmosférické aerosoly (NMET505)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMET505 - Atmosférické aerosoly, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Složení a vznik atmosférických aerosolů, přirozené a antropogenní aerosoly, klasifikace aerosolů, nukleace, koagulace, depozice a vymývání aerosolových částic, spektra velikostí částic a jejich optické vlastnosti.Atmosférické aerosoly a děje v oblacích, rozptyl a absorpce sluneční a dlouhovlnné radiace aerosolovými částicemi, vlivy atmosférických aerosolů na složky radiační a tepelné bilance, důsledky pro klimatické podmínky.

Literatura

Gotz G., Meszaros E., Vali G.: Atmospheric Particles and Nuclei. Akad., Budapest, 1991.Twomey S.: Atmosperic Aerosols. Elsevier Publ. Comp., New york, 1977.Seinfeld J. H., Pandis S. N.: Atmospheric Chemistry and Physics, J. Wiley, New York, 1998.Pruppacher H. R., Klett J. D.: Microphysics of Clouds and Precipitation. Kluwer, 1997.

Garant

prof. RNDr. Jan Bednář, CSc.