Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z finanční matematiky (NMFM307)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMFM307 - Praktikum z finanční matematiky, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty aplikovat finanční matematiku na řešení problémů z praxe s užitím vhodného softwaru.

Sylabus

Jednoduché, složené a smíšené úročení.Schémata spoření a umořování dluhu při pevné a proměnlivé úrokové míře.Běžný účet a kontokorentní úvěr.Stavební spoření, hypotéční úvěry.Analýza obligací.Finanční funkce v Excelu.

Literatura

Cipra, T.: Finanční matematika v praxi. HZ, Praha, 1993 Cipra, T.: Matematika cenných papírů. HZ, Praha, 2000. Cipra, T.: Finanční a pojistné vzorce. Grada, Praha, 2006. Mc Cutcheon, J.J., Scott, W.F.: An Introduction to the Mathematics of Finance. Butterworth - Heinemann, Oxford, 2004., či jiné reprinty téhožGarrett, S.J.: An introduction to the mathematics of finance : a deterministic approach. Butterworth - Heinemann, Oxford, 2013 (druhé rozšířené vydání předchozí knihy)Jelenová, K.: Sbírka úloh z finanční matematiky. Bc práce, MFF UK, 2009.Radová J., Dvořák P.: Finanční matematika pro každého. Grada Praha, 1993 a další inovovaná vydání.

Garant

RNDr. Jitka Zichová, Dr.