Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní prostředky finanční a pojistné matematiky (NMFM308)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMFM308 - Výpočetní prostředky finanční a pojistné matematiky, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se softwarovými produkty vhodnými k využití ve financích a pojišťovnictví.

Sylabus

Základy systému Mathematica. Finanční a statistické funkce systému. Modelování finančních a ekonomických procesů. Optimalizace. Optimální portfolio. Metody Monte Carlo a jejich aplikace ve financích a pojišťovnictví. Práce s databázemi.

Literatura

Borland Quattro Pro for Windows. Version 5.0. Borland International, Inc., Scotts Valley, 1991 Bureš, P. a kol.: Informační služby v počítačových sítích. 3. doplněné vydání. ČVUT, Praha, 1994 Micrsoft Access. Version 2.0. User's Guide. Microsoft Corporation , Ireland, 1994 Microsoft Excel. Version 5.0. User's Guide. Microsoft Corporation, Ireland, 1994 Reuters International Briefing Guide. Reuters, London, 1995 Wolfram, S.: Mathematica. A System for Doing Mathematics by Computer. Addison-Wesley, Reading (MA), 1992 Zugler, M., Hlavatá, A.: Excel 5.0. Grada Publishing, Praha 1995 Přednášky vystaveny na domovské stránce J. Hurta.

Garant

doc. RNDr. Jan Hurt, CSc.