Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování 2 (NMIN102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMIN102 - Programování 2, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Jazyk Pascal a Borland Pascal grafika na PC, unit Graph v Turbo Pascalu typ ukazatel, dynamicky alokované proměnné objekty v Turbo Pascalu Delphi 2. Algoritmy a programování časová a paměťová složitost a algoritmů, programů a problémů odvození složitosti konkrétních algoritmů a programů základní metody vnitřního třídění (přímé metody, quicksort, heapsort, mergesort, přihrádkové třídění) vnější třídění (přímé a přirozené slučování) lineární spojové seznamy a operace s nimi realizace zásobníku a fronty v poli a spojovým seznamem stromy, grafy, průchody stromem a grafem binární vyhledávací stromy bez vyvažování, operace aritmetické notace a metody vyhodnocení aritmetického výrazu programová realizace základních grafových algoritmů (souvislost grafu, Dijkstrův algoritmus, minimální kostra, bipartitnost, topologické třídění) základy objektového programováníPředpokládají se vstupní znalosti v rozsahu předmětu NMIN101 Programování 1.

Literatura

P.Töpfer: Algoritmy a programovací techniky, Prometheus Praha 1995 N.Wirth: Algorithms + Data Structures = Programs , Prentice Hall Englewood Cliffsů; New Jersey 1975 slovenský překlad N. Wirth: Algoritmy a štruktúry údajov, Alfa, Bratislava 1989 I.Libicher, P.Töpfer: Od problému k algoritmu a programu, Grada Praha 1992

Garant

doc. RNDr. Pavel Töpfer, CSc.RNDr. Martin Pergel, Ph.D.