Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické metody v mechanice kontinua tuhých látek pro doktorandy 1 (NMMO623)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMMO623 - Matematické metody v mechanice kontinua tuhých látek pro doktorandy 1, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Velké deformace, hyperelasticita, Cauchyho, Piola-Kirchhoffovo a Kirchhoffovo napětí, statické okrajové úlohy a jejich slabá formulace,existence slabého řešení pro materiály s polykonvexní či quasikonvexní energií (např. Ogdenův a Mooney-Rivlinův materiál), ne-quasikonvexní materiály (např. Saint-Venant-Kirchhoffova typu) a vznik mikrostruktur. Speciální případ malých deformací, Kornova nerovnost.

Literatura

Provizorní skripta pro tuto prednášku a event. monografie jako:Antman, S.S.: Nonlinear Problems of Elasticity, Springer, New York, 1995.Ciarlet, P.G.: Mathematical Elasticity. North-Holland, Amsterdam, 1988.Haupt, P.: Continuum mechanics and theory of materials. Springer, 2000.Necas, J., Hlavácek, I.: Úvod do matematické teorie pružných a pružne plastických teles. SNTL, Praha 1983.Maršík, F.: Termomechanika kontinua. Akademia, Praha, 1999.Simo, J.S., Hughes, T.J.R.: Computational Inelasticity. Springer, 1998.

Garant

doc. RNDr. Mgr. Martin Kružík, Ph.D.