Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Numerický software 2 (NMNV404)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMNV404 - Numerický software 2, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Teoretické základy adaptivních algoritmů pro řešení obyčejných diferenciálních rovnic, typy numerických metod, Rungeovy-Kutteovy metody, backward difference formulae, počitatelné odhady chyb, volba časového kroku, příklady konkrétních programů RKF45, DOPRI,princip generace a adaptace sítí pro numerické řešení parciálních diferenciálních rovnic, software pro anizotropní adaptaci sítí,principy a příklady aplikačního programového vybavení pro úlohy numerické matematiky,software pro vizualizace numerických výsledků. Cvičení: Použití dostupného softwaru pro řešení obyčejných diferenciálních rovnic, tvorba vlastního pro adaptivní řešení eliptické rovnice pomocí metody konečných prvků a anizotropního zjemňování sítí.Predmět je povinný pro obor Numerická a výpočtová matematika.

Literatura

E. Hairer, S. P. Norsett, G. Wanner: Solving ordinary differential equations I, Nonstiff problems, Springer Verlag,Springer Series in Computational Mathematics 8, 2000G. E. Forsythe, M. A. Malcolm, C. B. Moler: Computer Methods for Mathematical Computations. Englewood Cliffs, NJ, Prentice-Hall l977 V. Dolejší: Anisotropic mesh adaptation, učební text MFF UK, 2004, elektronická verze, odkaz: http://www.karlin.mff.cuni.cz/~dolejsi/Vyuka/AMA.pdf

Garant

prof. RNDr. Vít Dolejší, Ph.D., DSc.