Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza IV (NMUM202)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMUM202 - Matematická analýza IV, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Stejnoměrná konvergence posloupností a řad, záměna limit, záměna limity a derivace.Mocninné řady v komplexním oboru, Taylorova řada, derivace a integrace řad,obory konvergence. Soustavy diferenciálních rovnic.Funkce více proměnných, limita a spojitost. Parciální derivace, totální diferenciál. Lokální a vázané extrémy.

Literatura

Kopáček, J. Matematická analýza nejen pro fyziky II. Matfyzpress, Praha, 2007. Kopáček, J. Příklady z matematiky nejen pro fyziky II. Matfyzpress, Praha, 2006. Veselý, J. Základy matematické analýzy I. Matfyzpress, Praha, 2004. Veselý, J. Základy matematické analýzy II. Matfyzpress, Praha, 2009. Došlá, Z. a kol. Diferenciální počet funkcí více proměnných s programem Maple V. Brno, 1999. Dostupné z < http://www.math.muni.cz/~plch/mapm/index_cd.html>. Černý, I. Úvod do inteligentního kalkulu 2. Academia, Praha, 2005. Brabec, J., Hrůza, B. Matematická analýza II. SNTL/Alfa, Praha, 1986. Trench, W. F. Introduction to Real Analysis. Dostupné z < http://ramanujan.math.trinity.edu/wtrench/texts/TRENCH_REAL_ANALYSIS.PDF > Hairer, E., Wanner, G. Analysis by its History. Springer, 2008.

Garant

RNDr. Jakub Staněk, Ph.D.prof. RNDr. Adolf Karger, DrSc.