Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody řešení matematických úloh (NMUM307)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMUM307 - Metody řešení matematických úloh, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obtížnější úlohy středoškolské matematiky řešené různými metodami, vazby mezi postupy ve vysokoškolské a středoškolské matematice.Obsahové zaměření1.Řešení úloh z logiky.2.Důkazové metody - důkaz přímý, nepřímý, sporem, matematickou indukcí.3.Rovnice, nerovnice a jejich soustavy (i s parametry). Užití grafů funkcí.4.Geometrické úlohy planimetrické a stereometrické - syntetické i analytické metody řešení.Metodické zaměření1.Didaktické aspekty řešení matematických problémů.2.Vlastní studentská tvorba matematických úloh a projektů.

Literatura

Odvárko, O. a kol., Metody řešení matematických úloh, SPN, Praha 1990 Robová, J. a kol., Sbírka aplikačních úloh ze středoškolské matematiky, Prometheus, Praha 2014 Sborníky matematických olympiád

Garant

Mgr. Karel Otrubadoc. RNDr. Oldřich Odvárko, DrSc.