Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové vidění a inteligentní robotika (NPGR001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPGR001 - Počítačové vidění a inteligentní robotika, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Vznik obrazu, jeho získání a reprezentace. Zpracování obrazu, analýza obrazu, počítačové vidění. Zpracování obrazu jako 2D signálu. Technické prostředky. Předzpracování. Matematická morfologie. Segmentace obrazu. Popis objektů v obrazech. Přehled o rozpoznávání. Textura. Analýza pohybu. Komprese obrazu. Průmyslové aplikace počítačového vidění. 3D vidění, geometrie. 3D informace z jedné a více kamer. 3D vidění při známém modelu objektu. Přehled o kinematice, statice a dynamice robotů. Úlohy inteligentní robotiky.

Literatura

Hlaváč V., Sedláček M. Zpracování signálů a obrazů, skriptum Elektrotechnické fakulty ČVUT, Vydavatelství ČVUT, 3. vydání. Praha 2009, 220 s. Šonka M., Hlaváč V., Boyle R. Image processing analysis and machine vision, 4th edition, Cengage Learning, Toronto, Canada, 2014, 912 s. Svoboda T., Kybic J., Hlaváč V. Image processing analysis and machine vision, A MATLAB companion, Thomson Learning, Toronto, Canada, 2007, 255 s. K dispozici jsou volně řešené příklady, viz http://visionbook.felk.cvut.cz/

Garant

prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc.