Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika III (NPGR010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPGR010 - Počítačová grafika III, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Teorie zobrazování:Radiometrické veličiny, BRDF, lokální a globální zobrazovací rovnice. 2. Zobrazování metodami Monte Carlo: Metody Monte Carlo pro integraci a řešení integrálních rovnic, kombinované estimátory. Aplikace na zobrazovací rovnice: sledování cest, obousměrné sledování cest, fotonové mapy, caching osvětlení. Sférické harmonické funkce a jejich aplikace v zobrazování.3. Vybraná témata z pokročilé počítačové grafikyVýpočetní fotografie, HDR a mapování tónů. Simulace zvuku. Rotace, inverzní kinematika, skinning, motion capture. Dynamika pevných těles a kapalin.

Literatura

Dutre P., Bala K., Bekaert P.: Advanced Global Illumination, A k Peters, 2006Pharr M., Humphreys G.: Physically Based Rendering: From Theory To Implementation. Morgan Kaufmann; 2nd edition, 2010. Veach E.: Robust Monte Carlo Methods for Light Transport Simulation, Ph.D. dissertation, Stanford University, 1997. Foley J.D., Van Dam A., Feiner S.K., Hughes J.F.: Computer Graphics, Principles and Practice in C, Addison-Wesley, 2nd edition, 1995 Glassner A.: Principles of Digital Image Synthesis, Addison-Wesley, 1995 Jensen H.W.: Realistic Image Synthesis Using Photon Mapping, A K Peters, 2001

Garant

doc. Ing. Jaroslav Křivánek, Ph.D.