Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Colour Science (NPGR025)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPGR025 - Introduction to Colour Science, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. historie vědy o barváchstručný přehled názorů na vnímání barev a jejich vývoj v historii lidstva 2. fyzikální základypřehled fyzikálních jevů, které přispívají ke vnímání barev 3. vnímání barev člověkemjak pracuje lidský zrakový systém 4. colorimetrie a barevné prostoryjak může být barva přesně změřena, které barevné prostory se k vyjádření barvy používají 5. zařízení na měření barevkteré technologie máme k dispozici pro měření barev 6. věrné barvy v pracovním procesujak dosáhnout konsistentní barevné reprodukce na různých výstupních zařízeních a médiích 7. praktické příkladyněkolik stručných příkladů, jak funguje správa barev v praktických aplikacích (např. Photoshop)

Literatura

Maureen Stone: A Field Guide to Digital Color, AK Peters, ISBN: 1-56881-161-6Kurt Nassau: The Physics and Chemistry of Color, The Fifteen Causes of Color, John Wiley & Sons, ISBN: 0-471-39106-9An applet that shows emission/absorption lines for all elements in the periodic table.The illusion movie shown in the lecture.The colour science history chapter from the Elsevier book.(apologies that these links are in English - but I figured that it made more sense to include them here as well, than to only place them on the English version of this field)

Garant

doc. Alexander Wilkie, Dr.