Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v paralelním prostředí (NPRG042)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPRG042 - Programování v paralelním prostředí, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Teoretický úvod do paralelních algoritmů Synchronizační primitiva závislá na procesorech, lock-free algoritmy Synchronizační primitiva závislá na operačních systémech, vlákna, explicitní paralelizace Paralelizace v programovacích jazycích (OpenMP, Threading Building Blocks) Ladění programů v paralelním prostředí, nástroje pro ladění výkonu paralelních aplikací Paralelizace v clusterech (MPI); ladění programů v clusteru Výpočty na koprocesorech (GPGPU, OpenCL, MIC)

Literatura

A. Grama, A. Gupta, G. Karypis, V. Kumar: Introduction to Parallel Computing, Second Edition, Addison Wesley, 2003C. Hughes, T. Hughes: Parallel and Distributed Programming Using C++, Addison Wesley, 2003B. Lewis, D.J. Berg: PThreads Primer: A Guide to Multithreaded Programming, Sun Soft Press, 1996G.E. Karniadakis, R.M. Kirby II: Parallel Scientific Computing in C++ and MPI: A Seamless Approach to Parallel Algorithms and their Implementation, Cambridge University Press, 2003M. McCool, A.D. Robison, J. Reinders: Structured Parallel Programming, Morgan Kaufmann Publishers, 2012Intel Threading Analysis Tools, www.intel.comIntel Cluster Tools, www.intel.comOpenMP, www.openmp.org

Garant

RNDr. Jakub Yaghob, Ph.D.