Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doporučené postupy v programování (NPRG043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPRG043 - Doporučené postupy v programování, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Základy vývoje a tvorby software. Inherentní a zavlečená složitost. Příprava a klíčová rozhodnutí.Proměnné a konstanty. Obecná pravidla pro práci s proměnnými. Názvové konvence. Základní datové typy. Neobvyklé datové typy. Vytváření nových typů.Řídící struktury a primitiva. Organizace kódu. Podmíněné příkazy. Smyčky. Obecná pravidla pro práci s řídícími strukturami. Neobvyklé řídící struktury. Metody řízené tabulkami.Tvorba kvalitního kódu. Návrh metod. Pseudokód. Lokalita a duplicita kódu. Práce s výjimkami. Defenzivní programování. Návrh tříd. Dědičnost a kompozice. Vazby mezi třídami. Modularizace a abstrakce. Návrh rozhraní. Programátorské umění. Styl a uspořádání kódu. Dokumentace kódu a způsoby komentování. Osobnostní kvality.Zdokonalování kódu. Testování. Ladění. Refaktorizace. Kolaborativní techniky tvorby software. Ladění výkonu. Proces tvorby software. Vztah mezi velikostí programu a způsobem tvorby. Plánování a řízení vývoje. Udržovatelnost software. Programovací nástroje.

Literatura

1. McConnell, S.: Code Complete. Microsoft Press, 2nd edition, ISBN 978-0735619678, June 2004.2. On-line zdroje ve formě článků a esejí k probíranému tématu.

Garant

Ing. Lubomír Bulej, Ph.D.