Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé programování pro .NET II (NPRG057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NPRG057 - Pokročilé programování pro .NET II, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Podpora pro service oriented architectures (SOA) - (webové) služby a WCF.Workflows a jejich využití pri tvorbe aplikací (WF).Práce s XML daty - push/pull prístup, DOM.Podpora pro transakcní zpracováníDeklarativní zpusoby programování a paralelizace aplikací: LINQ (to Objects), PLINQ. Práce s daty uloženými v databázích: ADO.NET, Entity Framework, LINQ to SQL, apod. Tvorba webových aplikací: ASP.NET. Pokrocilé prístupy k tvorbe GUI aplikací (oddelení vzhledu a chování, atd.): WPF a Silverlight. Možnosti platformy .NET pro tvorbu her a zobrazování 3D grafiky - XNA, alternativy k Managed DirectX, Ogre3D.

Literatura

Jeffrey Richter: CLR via C#, 3rd Edition, Microsoft Press, 2010 Jon Skeet: C# in Depth, 2nd Edition, Manning Publications, 2010 Christian Nagel et al.: Professional C# 2008, Wrox, 2008Gordon Hogenson: Foundations of C++/CLI: The Visual C++ Language for .NET 3.5, 2nd Edition, Apress, 2008 Steven Pratschner: Customizing the Microsoft .NET Framework Common Language Runtime, Microsoft Press, 2005 Adam Nathan: WPF 4 Unleashed, Sams, 2010 Chris Sells, Ian Griffiths: Programming WPF, 2nd Edition, O’Reilly, 2007 Microsoft Developer Network Library, http://msdn.microsoft.com/library/ Zdrojové kódy knihoven platformy .NET, http://referencesource.microsoft.com/

Garant

Mgr. Pavel Ježek, Ph.D.