Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pseudo-Booleovská optimalizace (NTIN096)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTIN096 - Pseudo-Booleovská optimalizace, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Zavedení nutných pojmů a značení, příklady optimalizačních problémů, které lze formulovat jako minimalizaci nebo maximalizaci pseudo-booleovské funkce.2. Reprezentace pseudo-booleovských funkcí (multilineární polynomy, posiformy) a převody mezi nimi.3. Zaokrouhlování, derandomizace, lokální optima.4. Redukce obecné optimalizace na kvadratickou.5. Maximalizace pro posiformy.6. Aplikace v teorii her.7. Kvadratické optimalizace a roof-dualita.8. Persistence a souvislost s toky v sítích.9. Zobecnění roof-duality, hierarchie odhadů.10. Aproximace11. Speciální třídy.

Literatura

Vybrané články z časopisů které jsou relevantní pro probíranou látku, zejména z Discrete Applied Mathematics a Annals of Mathematics and Artificial Intelligence.

Garant

doc. RNDr. Ondřej Čepek, Ph.D.