Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané partie obecné relativity II (NTMF073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTMF073 - Vybrané partie obecné relativity II, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Algebraická klasifikace tenzorů a geometrická optika (M. Ortaggio) Tetrádové proměnné, ‘letovací’ forma, torze a Einstein–Cartanova teorie (P. Krtouš) Smyčkové proměnné a holonomie (O. Svítek) Míry na funkcionálních prostorech (M. Pilc) Teorie perturbací relativistických hvězd, černých děr a kosmologických modelů – stručný průvodce rozsáhlou krajinou (J. Bičák) Výběr témat se může změnít podle zájmu posluchačů a možností přednášejících.

Literatura

C. W. Misner, K. S. Thorne a J. A. Wheeler: Gravitation, Freedman, San Francisco 1973. S. W. Hawking a G. F. R. Ellis: The Large Scale Structure of Space-Time, Cambridge Univ. Press, Cambridge 1973. E. Poisson: A Relativist's Toolkit: The Mathematics of Black-Hole Mechanics, Cambridge Univ. Press, Cambridge 2004.plus články v odborných časopisech

Garant

doc. RNDr. Pavel Krtouš, Ph.D.Mgr. Tomáš Ledvinka, Ph.D.prof. RNDr. Jiří Podolský, CSc., DSc.