Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický úvod do elektroniky II (NUFY084)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NUFY084 - Praktický úvod do elektroniky II, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Operační zesilovače, princip činnosti, invertující a neinvertující zesilovač, analogové sečítání, odečítání, integrování a derivování elektrických signálů. Komparátory. Použití operačních zesilovačů ve spojení s čidly osvětlení, teploty, tlaku atd. Operační zesilovače ve fyzikálních aplikacích (měření náboje, hysterezní smyčka feromagnetika...).Integrované stabilizátory napětí.Logické integrované obvody, kombinační a sekvenční logika, logické členy, klopné obvody, čítače.Integrované generátory kmitů.Integrované zesilovače.Další temata i mimo rámec integrované techniky (např. trojfázová soustava napětí atd.) dle zájmu a potřeb účastníků kursu.

Literatura

Tichý M.: Elektronika, WWW skripta, MFF UK, 1998. WWW adresa http://lucy.troja.mff.cuni.cz/~tichy Punčochář J.: Operační zesilovače v elektronice, BEN, Praha, 1997

Garant

RNDr. Peter Žilavý, Ph.D.