Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální dovednosti a práce s lidmi II (NUFY106)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NUFY106 - Sociální dovednosti a práce s lidmi II, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Základy komunikace (fyzická vzdálenost, hlas, gesta, oèní kontakt)Všímavost (mindfulness) pøi komunikaci (uvìdomování priorit a zámìrù, prožívání emocí, zvládání stresu, empatie)Prezentace (pøipravená a improvizovaná prezentace, zpìtná vazba)Øízení skupin (typy skupin, styly øízení)Skupinová dynamika (fáze vývoje skupiny, dùvìra ve skupinì, skupinové role) Intervizní metody zamìøené na prevenci vyhoøení (Bálintovské skupiny)Zvládání konfliktù a mediace (prožívání sebe, empatie k druhému, jasné a konkrétní vyjádøení, hledání øešení uspokojivého pro všechny zúèastnìné)

Literatura

Gillernová, I., Krejèová, L. Sociální dovednosti ve škole. Grada, Praha 2012. Plamínek, J. Komunikace a prezentace. Grada, Praha 2012Rosenberg, M. Nenásilná komunikace. Portál, Praha 2013. Thun von, R. Jak spolu komunikujeme?. Grada, Praha 2005.

Garant

PhDr. Vít ČelikovskýMgr. Lucie Čelikovská