Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tepelné jevy v experimentech (NUFY125)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NUFY125 - Tepelné jevy v experimentech, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Seminář je rozdělen do jednotlivých témat, např.: zajímavosti o měření teploty svět pohledem termokamery a experimenty s ní mechanismy tepelné výměny skupenské přeměny vlhkost v atmosféře termodynamika plynů tepelné stroje jak (ne)rozumět entropii experimenty ze statistické fyzikya další dle zájmu posluchačů.

Literatura

Atkins Petr. Čtyři zákony, které řídí vesmír. Academia, Praha. 2012 Malijevská Ivona, Malijevský Anatol, Novák Josef, Slavíček Petr: Záhady, klíče, zajímavost očima fyzikální chemie. VŠCHT Praha. 2013 Bartuška Karel, Svoboda Emanuel. Fyzika pro gymnázia - Molekulová fyzika a termika. Praha: Prometheus, 1996. Svoboda Emanuel a kol. Pokusy z fyziky na střední škole 2. Praha: Prometheus, 1997. Halliday D., Resnick R., Walker J.: Fyzika 2. část. Vutium - Prometheus, Brno - Praha, 2000. Interní materiály zadávané vedoucími semináře

Garant

RNDr. Zdeňka Koupilová, Ph.D.Mgr. Petr Kácovský