Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hry v matematice na 1. st. ZŠ. (O01110501)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01110501 - Hry v matematice na 1. st. ZŠ., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základy teorie her, s konkrétními aplikacemi různých partií matematiky při hledání vyhrávajících strategií u her a řešení u hlavolamů. V rámci praktických cvičení studenti budou seznámeni s využitím her, hlavolamů a logických problémů při výuce matematiky.

Sylabus

* Obsah: Klasické deskové hry Moderní strategické hry Využití pravděpodobnosti v teorii her Matematické hry Kritické pozice a vyhrávající strategie Matematické hlavolamy Jak seznamovat s pravodly s phledem na věk žáků a jejich specifické potřeby Souvislost hry s tématickými celky učiva

Literatura

Jančařík, A. Hry v matematice, PedF UK, 2007Smullyan, R.., M., Jak se jmenuje tahle knížka, MF, 1986Kolektiv autorů, Hlavolamy - jak je vyrábět a řešit, Olympia, 2004

Požadavky

Písemná zpráva o provedení experimentu s dětmi u zvolené hry.K vybrané hře vymyslet didaktickou strukturu a doplnit o další využití daného materiálu (obměny, variace, zcela jiné využití pro matematiku)

Garant

RNDr. Antonín Jančařík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michaela Kaslová