Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia ČJ (O0130325A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O0130325A - Úvod do studia ČJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Studijní obor: Učitelství pro 1. stupeň ZŠ. Název kurzu: Úvod do studia českého jazyka  Ukončení: Klasifikovaný zápočet Cíl kurzu: Zopakování a praktické procvičení jevů jednotlivých jazykových rovin (pravopis, ortoepie, morfologie, slovní zásoba a tvoření slov, skladba v nevalenčním pojetí). Osvojení, popř. upevnění základní latinské lingvistické terminologie. Seznámení se základními jazykovými příručkami. Obsah kurzu: Praktické procvičování jevů jednotlivých jazykových rovin, pravopisná a mluvnická cvičení, diktáty, korektury, komplexní jazykové rozbory, práce se základními jazykovými příručkami.

Literatura

Pravidla českého pravopisu. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Základní lingvistické časopisy (např. Naše řeč, Slovo a slovesnost)Pravdová, M., Svobodová, I. (eds.) Akademická jazyková příručka. Praha: Academia 2014

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Uspokojivé vypracování jistého počtu písemných prací (korektur, pravopisných a mluvnických cvičení, diktátů) podle specifikace na prvním semináři. Testy se píší na všech seminářích kromě úvodního. Prezentace zvoleného tématu v semináři. 

Garant

PhDr. Radka Holanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.PhDr. Olga Palkosková, Ph.D.