Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Píšeme dopis, knihu, časopis (O01303503)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01303503 - Píšeme dopis, knihu, časopis, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Seminář je zaměřen na praktické vyučování komunikativním dovednostem žáků prvního stupně. V semináři si ukážeme velké množství různých prací žáků všech ročníků prvního stupně ZŠ (od dopisů, které děti nejdříve spíš kreslí přes pozvánky, oznámení, zprávy až po školní časopisy a vlastní knížky). Sami se pokusíme najít další zajímavá témata vhodná pro děti tohoto věku i možnosti jejich zpracování. Požadavky k zápočtu : aktivní účast v semináři, plnění drobných úkolů k tématům jednotlivých seminářů, praktická seminární práce (ukázkový soukromý a úřední dopis, třídní časopis, knížka)

Literatura

Pišlová, S. : Jazykové hry. Fortuna 2005Kožmín, Z. Tvořivý sloh. Praha :Victoria publishing, 1995. ISBN 80-7187-037-4Seifertová, A. Tradiční sloh netradičně. Praha : BLUG. ISBN 80-85635-09-7dětské časopisy řady učebnic pro 1. stupeň ZŠ

Garant

PaedDr. Simona Pišlová, Dr.PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.