Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika vyučování TV (pro TV) (O01320061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01320061 - Didaktika vyučování TV (pro TV), Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na základě teoretických a praktických poznatků a dovedností pro vyučování TV na ZŠ osvojit praktickou práci s dětmi.

Sylabus

Teoretické přednášky: tělesná výchova v Rámcovém vzdělávacím programu základního vzdělávání, pojetí zdraví, výchova ke zdravému způsobu života, dítě a jeho potřeby, ontogeneze motoriky, formy, metody, styly řízení v tělesné výchově, diagnostika v tělesné výchově a diagnostika vyučovacího procesu. Semináře: praktická aplikace teoretických poznatků včetně užití metod evaluace. Hospitace: seznámení s různýmu způsoby a metodami řízení hodin TV ve vztahu k věku. Zápočtové požadavky - příprava a řízení sekvence vyučovací jednotky na zadané téma, sebereflexe vlastní praxe, evaluace praxí kolegů pomocí evaluačních metod, práce s odborným časopisem. Klasifikovaný zápočet.

Literatura

Mazal, F. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2000.Rámcový vzdělávací program základního vzdělávání. www.vuppraha/ramcovy.czDvořáková, H. Didaktika TV nejmenších dětí a dětí s hendikepy. Praha: UK PedF.Mužík, L., Krejčí, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc: Hanex.Krejčí, M., Baumeltová, M. Optimalizace denního režimu žáků mladšího školního věku. České Budějovice: IVCA, 1999.Krejčí, M., Baumeltová, M. Týdny zdraví ve škole. České Budějovice, JČU, 2001.Dlouhý, M. Rozvoj pozornosti a výkonové motivace u mládeže se sluchovým postižením prostřednictvím intervenčního pohybového programu. Praha: Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta. 2011.

Garant

PhDr. Martin Dlouhý, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Dlouhý, Ph.D.