Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika II (O01320140)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01320140 - Gymnastika II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je naučit studenty základním dovednostem a návykům v oblasti sportovní gymnastiky, včetně didaktických. Důraz je kladen na záchranu a dopomoc.

Sylabus

Cvičení základní gymnastiky, rozvoj pohybových schopností pomocí prostředků základní gymnastiky ve vztahu k věkovým zákonitostem. Všestranně rozvíjející cvičení bez náčiní, s náčiním, s a na nářadí. Sestavování úvodní a průpravné části cvičební lekce. Problematika posilování dětí. Sportovní gymnastika na l. stupni základní školy - cvičení akrobatická, lavičky, kladinky a kladina, hrazda, přeskok, cvičení na švédské bedně. Dopomoc a záchrana. Didaktické styly. Zápočtové požadavky - metodický výstup a písemná příprava kruhového tréninku.

Literatura

Hájková, J. Kapitoly z gymnastiky na 1. st. ZŠ. Praha: Karolinum, 1998.Krištofič, J. Gymnastická průprava sportovce. Praha: Grada, 2004.Zítko,M. Akrobacie. Praha: ČASPV, 2000.Zítko,M. Všeobecná gymnastika. Praha: ČASPV, 2001.

Garant

PaedDr. Otakar Mojžíš