Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika III (O01320141)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01320141 - Gymnastika III, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s problematikou rytmické gymnastiky a pohybové skladby z hlediska teorie i praxe.

Sylabus

Problematika zjišťování držení těla. Testy úrovně pohybových schopností. Technika cvičení bez náčiní a s náčiním. Technika poloh a pohybů jednotlivých částí těla, obraty a skoky. Hudebně-pohybové vztahy. Lidové tance a country dance. Moderní gymnastické formy vhodné pro mladší školní věk. Základy pohybové skladby, hry na rozvoj tvůrčího myšlení, vlastní tvorba pohybové skladby. Didaktické problémy rytmické gymnastiky na l. stupni základní školy. Zápočtové požadavky - seminární práce a vlastní tvorba pohybové skladby.

Literatura

Novotná, V. a kol. Tvorba pohybové skladby. Praha: ČASPV, 1998.

Požadavky

Ústní zkouška: A. Teorie1. problematika průpravné části hodiny2. problematika posilování u dětí mladšího školního věku3. pojetí gymnastiky na 1. st. ZŠ4. zdravotně orientovaná zdatnost v gymnastice5. dělení gymnastiky6. motoricko funkční příprava v gymnastice7. hudebně pohybové vztahy v rytmické gymnastice8. zásady vyučovacího procesu v gymnastice9. didaktické styly v gymnastice10. dětský aerobik B. MetodikaPopis vybraného prvku sportovní gymnastiky (technika, metodika, záchrana a dopomoc, průpravná cvičení)

Garant

PaedDr. Jana Hájková

Vyučující

PaedDr. Jana Hájková