Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní TV II (O01320905)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O01320905 - Zdravotní TV II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Hodnocení držení těla, kloubní pohyblivosti a tělesné zdatnosti. Způsoby a zásady cvičení protahovacích, posilovacích, koordinačních, dechových a relaxačních, balančních. Chyby při cvičení, jejich prevence, diagnostika a odstraňování. Cvičení při oslabení aparátu pohybového, kardiovaskulárního, respiračního, trávicího, nervového, oslabení smyslů, mentální a psychická oslabení. Vhodné a nevhodné pohybové aktivity. Využití nářadí, náčiní a různých pomůcek při cvičení. Zápočtový požadavek - příprava a samostatné vedení části cvičební jednotky v ZTV.

Literatura

Hošková, B., Matoušová. M. Kapitoly z didaktiky zdravotní tělesné výchovy. Praha: UK, 1998.Kabelíková,K, Vávrová,M. Cvičení k obnovení a udržení svalové rovnováhy. Praha: Grada, 1997.Kyralová,M., Matoušová,M. Zdravotní tělesná výchova II. Praha: Onyx, 1995.Hronzová,M. Vyrovnávací a kondiční cvičení. Praha: Karolinum, 2011.

Garant

PaedDr. Marie Hronzová

Vyučující

PaedDr. Marie Hronzová