Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rovnice a jejich soustavy (O02310067)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O02310067 - Rovnice a jejich soustavy, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení se s různými typy rovnic, nerovnic a jejich soustav o oboru reálných a komplexních čísel a se způsoby jejich řešení.

Sylabus

Algebraická rovnice.Speciální případy algebraických rovnic a nerovnic: lineární, kvadratická, kubická, čtvrtého stupně. Soustavy lineárních rovnic a nerovnic. Soustavy nelineárních rovnic a nerovnic.Rovnice a nerovnice s absolutní hodnotou. Rovnice, nerovnice a jejich soustavy s parametrem. Zajímavé nezařazené rovnice a nerovnice a jejich soustavy.

Literatura

Odvárko, O.: Metody řešení matematických úloh. Praha : SPN 1990.Hecht, T.: Metody řešení matematických úloh. Bratislava : SPN 1992.Hejný, M.: Teória vyučovania matematiky 2. Bratislava : SPN 1989.Hlaváček, A.: Sbírka řešených příkladů z vyšší matematiky. Praha : SPN 1965.Novotná, J. a kol.: Sbírka úloh z matematiky. Praha : SPN 1993.Herman, J., Kučera, R., Šimša, J.: Metody řešení matematických úloh. Brno : MU 1991.Brožury ŠMM.Ročenky matematické olympiády.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast ve výuce, plnění domácích úkolůZkouška: písemný test

Garant

RNDr. Antonín Jančařík, Ph.D.