Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová tvorba I (O02321011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O02321011 - Prostorová tvorba I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cíl výuky:seznámení s vyjadřovacími schopnostmi prostorové tvorby (modelování, tvarování), volení vhodného materiálu ve vztahu k navrženému objektuObsah: základy prostorové tvorby, práce s hlínou i s jinými materiályKlíčová slova: materiál, hmota, objem, tvar, proporce, vícepohledovost, invenceTeorie: základní informace o technologii, o možnostech prostorové tvorby, výtvarné formy Praxe:prostorové etudy motivované základními výtvarnými vztahy, modelování z hlíny, papíru i z jiných materiálů.Požadavky k zápočtu: účast na seminářích, soubor prostorových etud vytvořených v průběhu semestru na seminářích a návrh na objekt s volným tématem připravený jako domácí úkol (kresba, malba, grafika + model)

Literatura

REZEK, P. Tělo, věc a skutečnost v současném umění. Praha: Jazzová sekce, 1982./8444/69/LUCIE-SMITH, E. Art today. Praha: Slovart, 1996. ISBN 80-85871-97-1ZHOŘ, I. Proměny soudobého výtvarného umění. Praha: SPN,1989. ISBN 13-883-89.14/68

Garant

MgA. Lucie Havlásek Tatarová, Ph.D.