Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika IV (O02321038)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O02321038 - Grafika IV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

* Obsah: struktura obsahová a formální.umělecké gesto.* Klíčová slova: Kontrast,akcent,dynamika ,exprese,lyrický,sytostní,kompozice,obsahová a formální struktura.* Teorie:Historické tendence a současnost.Technologický výklad a zpracování.Osvojení základních zkušeností při realizaci autorského díla v hlubotiskových grafických technikách.* Praxe:individuální projekt a významové zacílení.* Požadavky k zápočtu:předložení grafického cyklu min.5 ks formát A4 nebo A5*

Literatura

* Základní studijní literatura : Krejča, A. :Techniky grafického umění .Praha Artia 1981.* Grapheion.Mezinárodní revue o grafice. Slovník světové kresby a grafiky. Praha Odeon 1997. * Slovník o grafických technikách L. Čepelák AVU Praha* Lamač,M.F.Kupka,Odeon,Praha,1984* Volek,J.Základy obecné teorie umění,Praha,Odeon,1976* Marco,J. O grafice,Odeon,Praha,1987* Hanuš,K. O barvě,Praha,Odeon,1984* Kornatovský,J. kody a znameníII,katalog výstavy,SPUP,2001* Potůčková,A.100+1 uměleckých děl z 20 stol.

Garant

doc.ak.mal. Miloslav Polcardoc. ak. mal. Jiří Kornatovský