Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteterapie III (O05321226)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O05321226 - Arteterapie III, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účastníci budou připravováni pro samostatnou volbu arteterapeutických postupů a pro konstrukci programu určeného lidem se specifickými potřebami.

Sylabus

Sylabus:Vlastní výtvarná tvorba v kontextu s pedagogickou zkušeností, jejich reflexe a analýza Prezentace vlastních projektů - příprava portfólia jako podkladu pro SZZStudium pramenů (rozvíjejících základní studijní literaturu), jejich prezentace a diskuzeklíčová slova: arteterapie, historie a vývoj artetrapie, artetrapie a umění, arteterapeut a klient

Literatura

LANDISCHOVÁ, E. Teorie a praxe arteterapie. Taneční a výtvarné formy. Praha: PedF UK, 2007. ISBN: 978-80-7290-297-2 SLAVÍK, J. (ed.) Současná arteterapie v České republice a v zahraničí. 1. vyd. Praha : Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci s Českou arteterapeutickou asociací, 2000. ISBN: 80-7290-004-8. ŠICKOVÁ-FABRICI, J. Základy arteterapie. 1. vyd. Praha : Portál, 2002. ISBN: 80-7178-616-0. ZICHA, Z. Úvod do speciální výtvarné výchovy : Skriptum pro posluchače Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. 1.vyd. Praha : Univerzita Karlova, 1981. Ruyer, R. Paradoxy vědomí. Expresivita. Praha : UK - Pedagogická fakulta 1994 Slavík, J.: Od výrazu k dialogu ve výchově. Praha : Karolinum 1997 Slavík, J.: Umění zážitku, zážitek umění I. a II. Praha : UK - Pedagogická fakulta 2001, 2004 Slavíková, V. ; Slavík, J. ; Hazuková, H.: Výtvarné čarování. Praha : UK - Pedagogická fakulta 2001 Campbellová, J.: Techniky arteterapie ve výchově..., Praha : Portál 1998 Caseová, C. - Dalleyová, T.(ed.): Arteterapie s dětmi. Praha : Portál 1996 Další zdroje: www.artefiletika.cz, www.arteterapie.cz Vybrané články z časopisů a sborníků (Výtvarná výchova, Pedagogika, Psychologie dnes (Propsy), Konfrontace, arteterapeutické sborníky a d.)

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Alespoň 80% aktivní účast ve výuce.Studium doporučené literatury.úspěšné splnění testu Požadavky ke zkoušce:úspěšné obhájení portfolia s vypracovaným projektem na studentem vybrané téma z oblasti arteterapie

Garant

Mgr. Lucie Jakubcová Hajdušková, Ph.D.