Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do výtvarné kultury (O09321001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O09321001 - Úvod do výtvarné kultury, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cíl výuky:Seznámení s obsahem, proměnami, systémovými a srukturálními vztahy základních pojmů oblasti kultury, výtvané kultury, výtvarného umění a výtvarné výchovy.Požadavky k zápočtu: Aktivní účast na seminářích, odevzdání seminárních prací v určených termínech a schopnost obhájení těchto prací. Úspěšné absolvování písemných prací, úkolů a testů ve stanovených termínech.Forma zkoušky: ústní - kolokvium 3 - 4 studentů s examinátoremPožadavky ke zkoušce:Nejpozději týden před termínem, na nějž se student písemně přihlásí, odevzdá examinátorovi: seznam prostudované literatury písemnou anotaci jednoho z témat zkoušky v rozsahu 1 - 2 strany normalizovaného strojopisu.Konkretní otázky ke zkoušce budou formulovány jedenácti témat teoretického obsahu s požadavkem praktické aplikace.Zkouška má kolokviální charakter. Písemně připravené téma bude vyhodnoceno vyučujícím před zkouškou a zhodnoceno v jejím úvodu, druhou otázku si student na místě vylosuje.Při zkoušce bude hodnocena schopnost fundovaně (na základě studia) obhajovat názory vlastní a oponovat názorům ostatních.

Literatura

Literatura:HENCKMANN, W; Lotter, K. Estetický slovník. Praha : MF, 1995. ISBN 01-205-0478-8.CHVATÍK, K. Strukturální estetika. Praha : Torst, 1995. ISBN 80-85865-033.SOUKUP, V. Přehled antropologických teorií kultury. Praha :Portál, 1999. ISBN 80-7178-328-5.

Garant

doc. PaedDr. Pavel Šamšula, CSc.