Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Figurální kresba II (O09321010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O09321010 - Figurální kresba II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cíl výuky:Teoretické a praktické seznámení s interpretací lidské figury.. Obsah: Lidská postava a její význam jako symbol a podobenství.Klíčová slova:člověk, identita, forma, obsah, informace, technika, kontext Teorie: 1/ Jedinečnost lidské postavy. 2/ Konstrukční a estetický princip, účelnost a zranitelnost. 3/ Krása a ošklivost, pomíjivost.Praxe: Kresby podle modelu.Požadavky k zápočtu: Předložní kreseb (minimálně10). Požadavky ke zkoušce: 1) předložení závěrečné práce. 2) ústní a písemné zdůvodnění a obhájení této práce. (jedna strana A1)

Literatura

ZRZAVÝ, J. Anatomie pro výtvarníky. Praha : Avicenum, 1977. ISBN neuvedeno.ČAPEK, K. Život a dílo skladatele Foltýna. Praha : Československý spisovatel, 1956. ISBN neuvedeno.MRÁZ, B. Ingres. Praha : Odeon, 1983. ISBN neuvedeno.

Garant

doc. ak. mal. Zdenek Hůladoc. ak. mal. Jiří Kornatovský