Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiálové experimenty I (O09321013)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu O09321013 - Materiálové experimenty I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cíl výuky: Systematické seznámení s vyjadřovacími a výrazovými prostředky modelování. Klíčová slova:Vlastnosti hlíny - stopy ruky, nástroje, materiálu - otisk - plastická textura - výtvarný rytmus.Organický a geometrický tvar - plocha, prostor - kvalita povrchu - význam objemu - detail.Prostorová kompozice - členitost - dutina - vícepohledovost - kontrast, harmonie - relief.Hmatový prožitek - gesto ruky a paže - sochařský rukopis. Požadavky k zápočtu: Ročníková práce (konzultace nad rozpracovanou plastikou): Tvář jako výtvarná parafráze, ověření skulptivního postupu z porobetonové tvárnice; volba pojetí závislá na přístupu studenta.Soubor plošných variací plastických úloh v technikách kresby, malby a grafiky, dále v libovolných nezvyklých materiálech a kombinovaných technikách. Každý úkol plastický a jemu přiměřený úkol plošný doprovází písemná reflexe změn během poznávacího procesu.Deník, v němž studenti hledají vazbu mezi jednotlivými úkoly a současným výtvarným uměním.Projekt výuky na osm týdnů pro všechny věkové skupiny žáků (jedna až dvě konzultace podle kvality přípravy. Požadavky ke zkoušce: 0

Literatura

BARTKO, O.; FILA, R.; REIŠTETTEROVÁ, Z. Výtvarná príprava. Bratislava : SPN, 1985. ISBN neuvedeno.H. ROUSOVÁ. Linie, barva, tvar v českém výtvarném umění 30. let. In Katalog výstavy Linie, barva, tvar. 1988.READ, H. A Concise History of Modern Sculpture. London : Thames and Hudson, 1964. ISBN neuvedeno.

Garant

Mgr. Věra Roeselová