Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy počítačové gramotnosti pro matematiky (OB1310002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB1310002 - Základy počítačové gramotnosti pro matematiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní počítačové dovednosti na úrovni ECDL se zvláštním přihlédnutím k potřebám matematika/učitele matematiky.

Sylabus

Od účastníků kurzu se očekává znalost následujících témat, která je ověřována praktickým testem:* 1. Používání PC a správa souborů- používání počítače a správa souborů - tvorba adresářové struktury a její filozofie - kopírování souborů - nastavení uživatelského prostředí na počítači- aktivní vyhledávání dat na internetu a práce s e-mailem* 2. Textový editor- filozofie práce s textem v textovém programu - formátování písma, odstavců a dokumentu, používání stylů- vlastní úprava textu a pravidla související- vytváření rejstříků, obsahů a dalších automatických textů- možnosti tiskových výstupů a vlastní tisk dokumentů * 3. Tabulkový kalkulátor- filozofie práce s tabulkovým programem - formátování buňky a tabulky - práce v tabulce - vkládání vzorců a funkcí - možnosti adresování v tabulce při kopírování - tvorba grafů a databází- kontingenční tabulky a souhrny- možnosti tiskových výstupů a vlastní tisk tabulek * 4. Tvorba prezentací- filozofie práce s prezentačním programem- tvorba prezentace a její formátování- nastavení časování, animací a přechodů- možnosti tiskových výstupů a vlastní tisk prezentace

Literatura

Kolektiv autorů S počítačem do Evropy, 2. vyd., Brno: Computer Press, 2007, ISBN 978-80-251-1844-3, JANČAŘÍK, A. Úvod do počítačů a internetu. 1.vydání. Praha : FRPSP, 2003, ISBN 80-86792-12-9 JANČAŘÍK, A. Základy práce s MS Office. 1.vydání. Praha : FRPSP, 2003, ISBN 80-86762-15-3Materiály na class.pedf.cuni.cz Jméno:Demostudent Heslo:12345678

Požadavky

Povinností studenta je uspět při testu počítačových gramotností (textový editor, tabulkový procesor a prezentace) a vypracovat materiál na wikipedii. Test je psán na první hodině, studenti, kteří neuspějí pokračují samostudiem - další testy jsou vypsány ve zkouškovém období. Materiály na wiki jsou odevzdány před zápisem zápočtu. 

Garant

RNDr. Antonín Jančařík, Ph.D.