Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní čísla (OB1310011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB1310011 - Komplexní čísla, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s geometrickou aplikací komplexních čísel, mnohostěny a jejich základními vlastnostmi

Sylabus

Opakování a prohloubení poznatků o komplexních číslech a jejich zobrazení v rovině. Fylogeneze pojmu komplexní číslo. Transformační rovnice mezi ortonormálními souřadnicemi v rovině a komplexní souřadnicí bodu v rovině. Vzdálenost dvou bodů měřených komplexními souřadnicemi. Analytické vyjádření přímky a kružnice v komplexních souřadnicích. Kongruence Opakování a prohloubení učiva o zbytkových třídách. Fermatova a Eulerova věta.

Literatura

§ Hruša,K., Kraemer,E., Sedláček,J.,Vyšín,J.,Zelinka,R. Přehled elementární matematiky. Praha: SNTL, 1994. § Ráb,M. Komplexní čísla v elementární matematice.Brno: Vydavatelství MU, 1996. ISBN 80-210-1475-X. § Vyšín, J. Vybrané stati z elementární geometrie. Praha: SPN, 1972 (skripta). § Vyšín, J. Lineární komplexní funkce. Praha: SNTL,1958.

Garant

PhDr. Petr Dvořák, Ph.D.