Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metrické a normované prostory seminář (OB1310110)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB1310110 - Metrické a normované prostory seminář, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy metrických a normovaných prostorů a na několika vybraných tématech ukázat specifické způsoby myšlení v tomto oboru. Předmět bude motivován konkrétními modely prostorů.

Sylabus

Metrické prostory a jejich modely.Konvergence v metrických prostorech.Úplnost, omeyenost, kompaktnost.Normované prostory a jejich modely.

Literatura

KOSTYRKO P., ŠALÁT T. Metrické prostory. Praha, SPN, 1976.ŠILOV, G. J. Matematická analýza. Alfa Bratislava 1974.SEKANINA M., ŠTENCEL K. Vektorové prostory a elementární geometrie. Praha: SPN, 1978.KOLMOGOROV A. N., FOMIN, S. V. Základy teorie funkcí a funkcionální analýzy. SNTL Praha 1975.

Požadavky

Zápočet: pravidelná účast na semináři znalost definicí, vět a důkazů a schopnost ilustrovat je příklady a protipříklady schopnost řešit konkrétní úlohy využitím teoretických poznatků

Garant

RNDr. František Mošna, Dr.prof. RNDr. Ladislav Kvasz, Dr.