Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kuželosečky I prohlubující seminář (OB1310204)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB1310204 - Kuželosečky I prohlubující seminář, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby si studenti upevnili a prohloubili své znalosti analytické geometrie kvadratických útvarů v návaznosti na lineární útvary ze střední školy a hlouběji porozuměli propojení geometrie syntetické a analytické s algebrou.

Sylabus

Klasifikace kuželoseček ? kružnice, elipsa, hyperbola, parabola.Definice kuželoseček jako množiny bodů splňující určité metrické vlastnosti (dva způsoby), jednak určité polohové vlastnosti (dva způsoby).Vzájemná poloha kuželosečky a přímky, vzájemná poloha kuželoseček.

Literatura

Hlaváček, A.,: Sbírka řešených příkladů z vyšší matematiky. Praha : SPN 1971.Charvát, J., Janeček, F.: Analytická geometrie. Praha : Prometheus 1998.Kočandrle, M., Boček, L.: Analytická geometrie. Praha : Prometheus 1994.Petáková, J.: Matematika ? příprava k maturitě a přijímacím zkouškám na vysoké školy. Praha : Prometheus 1997.

Požadavky

Docházka, aktivní účast, závěrečný test.

Garant

RNDr. Antonín Jančařík, Ph.D.