Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj a administrace databázových aplikací B (OB1319407)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB1319407 - Vývoj a administrace databázových aplikací B, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

TEORIE VÝVOJE APLIKACÍ·       Projektování vývoje, modely organizace vývoje aplikací.·       Fázová organizace projektu, průběhové modely.·       Proces návrhu, normalizace a implementace databáze.·       Stěžejní zásady pro efektivní realizaci projektů.SQL SERVER A KLIENT·       Instalace MS SQL serveru.·       Klienti pro SQL server a administrace serveru.·       Správa uživatelů. Nastavování přístupových práv k jednotlivým databázím, tabulkám a sloupcům. Otázky zabezpečení dat.·       Zálohování databází a její automatizace.PRÁCE S DATY·       DDL (Data Definition Language). Číselné a řetězcové datové typy, definice databáze a tabulky, identifikační klíče řádků tabulky, vztahy mezi tabulkami, kardinalita a parcialita vztahů, cizí klíče, integrita databáze, indexování dat.·       DML (Data Manipulation Language). Obecné principy čtení a editace dat v SQL, otázky replikace databází a řízení transakcí.VÍCEVRSTVÁ ARCHITEKTURA APLIKACÍ·       Aplikace klient-server·       N-vrstvá architekturao   MVCo   MVPo   MVVCTVORBA APLIKACÍ·       Základní charakteristika prostředí .NET, výhody a nevýhody, dostupnost v podmínkách českých škol. Kompatibilita s dalšími OS.·       Vývojové prostředí Microsoft Visual Studio.·       Možnosti využití databází v desktopových a webových aplikacích.·       Provázání aplikace s databázovým serverem.·       Zásady pro vývoj rozsáhlejších aplikací.·       Modulové řešení realizace a administrace aplikací.·       Nástroje a zásady pro týmový vývoj aplikací.

Literatura

POKORNÝ, J., HALAŠKA, I. Databázové systémy. Praha : ČVUT, 1997.HUDDLESTON, J., AGARWAL, V. V. Databáze v C# 2008, Praha : ComputerPress, 2009, 424 s.RJORDAN, R. Vytváříme relační databázové aplikace. Praha : ComputerPress, 2000.ROMAN, S. Návrh a programování databází. Praha : ComputerPress, 2000.MASLAKOWSKI, M. Naučte se MySQL za 21 dní. Praha : Computer Press, 2001.Dokumentace k MS SQL. Dostupný z: <URL: http://www.msdn.com/>Dokumentace k platformě .NET. Dostupný z: <URL: http://www.msdn.com/>

Garant

Mgr. Miloš Prokýšek, Ph.D.PhDr. Josef Procházka, Ph.D.