Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie živočichů a člověka (OB2302023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2302023 - Fyziologie živočichů a člověka, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Předmět navazuje na příslušné předměty morfologické a anatomické; soustřeďuje se na výklad funkcí a procesů probíhajících v jednotlivých orgánových systémech. Dále je důraz položen zejména na pochopení regulačních systémů savců a člověka, zvláště pak na soustavu endokrinní, nervovou a systém imunitní. Nedílnou součástí obsahu předmětu jsou i metabolické procesy na příslušných úrovních organizace organismu. Pozornost je věnována i fyziologickým adaptacím a jejich významu pro obratlovce.

Literatura

TROJAN, S. a kol.: Lékařská fyziologie. Grada-Avicenum, Praha 1999.GANONG, W.F.: Přehled lékařské fyziologie. Galén, Praha 2005.Rokyta, R. a kol.: Fyziologie - pro bakalářská studia v medicíně ošetřovatelství, přírodovědných, pedagogických a tělovýchovných oborech. 2. přepracované vydání,ISV, Praha 2008.SILBERNAGL, S., DESPOPOULOS, A.: Atlas fyziologie člověka. Grada, Praha 2004.

Garant

RNDr. Vladimír Přívratský, CSc.

Vyučující

PhDr. Lucie HlaváčováRNDr. Vladimír Přívratský, CSc.