Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář z českého jazyka (OB2303200)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2303200 - Proseminář z českého jazyka, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: procvičení, upevnění a systemizace poznatků z jednotlivých jazykových disciplín získaných na základní a střední škole.

Sylabus

Ukončení: zápočetVyučující: Doc. Mgr. R. Adam, Ph.D., PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D., Požadavky k zápočtu: splnění písemných prací dle pokynů vedoucího semináře.Obsah kurzu: Procvičení jevů jednotlivých jazykových rovin (pravopis, ortoepie, morfologie, slovní zásoba a tvoření slov, skladba), upevnění latinské lingvistické terminologie, vlastní prezentace studentů, seznámení s odbornou literaturou a institucemi.

Literatura

Havránek, B. - Jedlička, A.: Česká mluvnice. Praha: SPN, vročení různé.Havránek, B. - Jedlička, A.: Stručná mluvnice česká. Praha: SPN, vročení různé.Hubáček, J. a kol.: Český jazyk pro učitele. Opava: Potys, 1996.Pravidla českého pravopisu. Praha: Academia, 1993.Příruční mluvnice češtiny. Praha: LN, 1998.Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha: Academia, 2005. Učebnice českého jazyka pro ZŠ a SŠ, cvičebnice českého jazyka pro samostutdium - po dohodě a poradě s vyučujícím.Varujeme před užíváním různých přehledů gramatiky na pět stránek apod. Též nedoporučujeme Český jazyk v kostce.

Garant

PhDr. Olga Palkosková, Ph.D.PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.