Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia dějepisu I. (OB2305111)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2305111 - Úvod do studia dějepisu I., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Charakteristika vysokoškolského studia historie, dějiny Karlovy univerzityHistorie - základní pojmoslovíPrameny - definice, klasifikaceUvedení do dějin historiografieLiteratura - syntézy českých dějin, bibliografie, encyklopedie, slovníkyČasopisy - odborné, populárně naučnéArchivy - vývoj, organizace, archivní síťZákladní edice k českým dějinámKnihovny - vývoj, síť knihoven, internetHistorická pracoviště - vysokoškolská, akademická, muzea, galerieOdborný historický text a jeho zpracováníMetody historikovy práce

Literatura

Bartoš, J.: Úvod do problematiky historického bádání a nauky o pramenech. Olomouc 1999.Beneš, Z.: Historický text a historická kultura. Praha 1995.Kutnar F. - Marek J.: Přehledné dějiny českého a slovenského dějepisectví, Praha 1997.Zwettler, O. - Vaculík, J. - Čapka, F.: Úvod do studia dějepisu. Brno 1994.

Garant

doc. PhDr. Alena Míšková, Ph.D.PhDr. Jiří Hnilica, Ph.D.Mgr. Robert Skopek

Vyučující

PhDr. Jiří Hnilica, Ph.D.PhDr. Petr Koura, Ph.D.Mgr. Robert Skopek