Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z normativní gramatiky III (OB2306083)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2306083 - Cvičení z normativní gramatiky III, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

-Problematika jednotlivých jevů francouzské gramatiky se promítá v celkové linii na úrovni C 1 - C 2.-Revize znalostí všech gramatických jevů, zejména pak:-Problematika zájmen: nahrazování substantiv COD, COI.-Problematika pořadí zájmen, pořadí v negaci, pořadí v imperativu, pořadí v min.časech, pořadí v modálních sloves a v futur proche, vztahy s více slovesy.-Problematika zájmenných příslovcí y, en.-Problematika vazeb s předložkou de a à. -Ovládnutí principů francouzského časování.-Aplikace užívání předložek a spojek (souřadících i pořadících). -Praktické zvládnutí členů, ukazovacích, přivlastňovacích, tázacích a neurčitýách zájmen (nesamostatných i samostatných).-Znalost le participe présent, le gérondif, l´adjectif verbal.

Literatura

M.-P. Caquineau-Gündüz: Les 500 exercices de grammaire, Niveau B2, Hachette Paris 2007Hendrich, J. Francouzská mluvnice. Plzeň 2001, s. 256-312.Loiseau, Y.; Mérieux, R. Point par point. Exercices de grammaire fr. Cahier intermédiaire. Paris 1998, p.25-57Cadiot-Cueilleron, J.; Frayssinhes, J.-P. 350 exercices Niveau supérieur I. Paris 1992, p. 33-45

Požadavky

Požadavky k zápočtu: 75 % prezence. Úspěšné absolvování testu znalostí fr.gramatiky. Test je možné jednou opakovat. Jednotliví vyučující si upravují požadavky podle vlastního rozložení probíraných jevů.

Garant

PhDr. Eva Müllerová, CSc.Mgr. Jiří Jančík

Vyučující

PhDr. Sylva Nováková, Ph.D.