Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s hudebně informačními zdroji (OB2308161)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2308161 - Práce s hudebně informačními zdroji, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je orientovat studenty v základních etapách vědeckovýzkumné práce v hudební pedagogice a připravit je na řešení bakalářské práce z hlediska jejích strukturálních, formálních a jazykových náležitostí.

Sylabus

Muzikologie jako věda a její disciplinární struktura, společensko hudební disciplíny.Systémový přístup ke zkoumaným jevům.Logika výzkumu, jeho etapy.Teoretické a empirické metody výzkumu.Informační příprava, její funkce a techniky.Primární a sekundární informační zdroje v hudební pedagogice.Elektronické zdroje informací.Bibliografická citace tištěných i elektronických pramenů.Zpracování a třídění poznatků.Strukturální, obsahové, formální a jazykové náležitosti bakalářské práce.

Literatura

Doporučená literatura: VÁŇOVÁ, H., SKOPAL, J. Metodologie a logika výzkumu v hudební pedagogice. Praha : Karolinum 2007. HOLAS, M, VÁŇOVÁ, H., DUZBABA, O. Metody a techniky výzkumu v hudební výchově. Praha : SPN 1987.PELIKÁN, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha : Karolinum 1998. GAVORA, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno : Paido 1996.POLACH, E. Pravidla sazby diplomových prací. České Budějovice 1997.

Požadavky

Prezentace a písemné odevzdání referátu o zvoleném informačním prameniVypracování modelů na základní typy bibliografických citacíSpecifikace předmětu, cílů a základních pracovních hypotéz bakalářské práce. Závěrečný kontrolní test z metodologie výzkumu v hudební pedagogice

Garant

doc. PaedDr. Hana Váňová, CSc.