Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa a řízení školy (OB23142016)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB23142016 - Správa a řízení školy, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s organizací a řízením školství z pohledu pedagogického pracovníka všech úrovní. Důraz je kladen na rozvoj schopností mladého pedagogického pracovníka, na orientaci v problémech a využívání poznatků z kurzu v pedagogické práci a rozhodování i v případě, že nebude směřovat k řídící funkci.

Sylabus

1. Osobnost pedagogického pracovníka2. Zásady a cíle vzdělávání3. Vzdělávací programy4. Systém škol a školských zařízení5. Formální organizace školy6. Rozpočet školy7. Personalistika školy8. Nestátní školství9. Právní předpisy ve školství

Literatura

Základní studijní literatura:1.      ÚZ Školství, Ostrava: Sagit, 2013 - http://www.sko.sagit.cz/2.      http://www.msmt.cz/  3.      http://www.vzdelavacisluzby.cz/  4.      Hájek B., Hofbauer B., Pávková J., Pedagogické ovlivňování volného času, Portál 20085.      Lhotková I., Trojan V., Kitzberger J., Kompetence řídících pracovníků ve školství, Wolters Kluwer ČR, 20126.      Mikáč J., Puškinová M., Vnitřní předpisy, směrnice a řády ve školství, Wolters Kluwer ČR, 20117.      HÁJEK B., Právní vědomí vychovatele, Liberec: Technická univerzita, 2007. 

Požadavky

Požadavky ke klasifikovanému zápočtu: docházka na semináře 80 % a vypracování zadané otázky.

Garant

Jaromír Krejčí

Vyučující

Jaromír Krejčí