Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská dimenze ve vzdělávání (OB23142020)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB23142020 - Evropská dimenze ve vzdělávání, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit s vývojem, principy a cíli vzdělávací politiky v kontextu procesu evropské integrace, přispět k pochopení změn a trendů ve vzdělávacích systémech a poskytovat orientaci v evropském vzdělávacím prostoru.

Sylabus

vývoj, principy a cíle vzdělávací politiky v kontextu procesu evropské integraceaktuální trendy a změny v evropských vzdělávacích systémechhistorie evropské integrace, fungování evropských institucí a strukturálních fondů.základní pojmy, společné hodnoty a principy vzdělávací politiky v EUspolečné vzdělávací programy EU a jejich specifika v českém vzdělávacím prostředídatabáze evropských vzdělávacích programů, příležitosti pro studenty učitelství a učitele

Literatura

Cesta k učící se společnosti: Bílá kniha EU o vzdělávání. Praha : UIV, 1997.České vzdělávání a Evropa. Praha : SVP, Tauris, 1999.JEŽKOVÁ, V.; WALTEROVÁ, E. Vzdělávání v zemích Evropské unie. Praha : UK-PedF, CES, 1997.Vzdělávání v evropských záležitostech. Soubor 10 příruček pro učitele a žáky základních a středních škol. Phare, UK-PedF, 2000.WALTEROVÁ, E. (ed.) Objevujeme Evropu. Kniha pro učitele. Praha : UK-PedF, CES, 1997.WALTEROVÁ, E.; JEŽKOVÁ, V. Žijeme v Evropě. Průvodce evropskou terminologií pro učitele a studenty učitelství. Praha : UK-PedF, CES, 2000.

Požadavky

Seminární práce, která ověřuje schopnosti vytvořit a prezentovat návrh dílčího, evropsky orientovaného, vzdělávacího projektu.

Garant

Ing. Karolina Duschinská, Ph.D.