Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souborná zkouška z ruského jazyka pro bakalářské studium (OB2316064)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2316064 - Souborná zkouška z ruského jazyka pro bakalářské studium, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Studijní literatura je uvedena v anotacích všech odpovídajících  předmětů 1.- 5. (případně 6.) semestru : fonetika, pravopis, morfologie, lexikologie, syntax, ruská literatura, historie a zeměpis Ruska, jazyková cvičení a reálie.

Požadavky

Zkouška má písemnou formu. Skládá se z několika částí (práce s textem, lexikologie, gramatika, kulturologický test). Každá část je hodnocena samostaně a pro její splnění musí student dosáhnout vždy minimálně 70 procent úspěšnosti. Výsledek zkoušky je pak společnou známkou, která je průměrem ze známek jednotlivých částí zkoušky.Student musí úspěšně složit všechny části zkoušky, při nesplnění jedné a více částí je student hodnocen známkou 4.Celá zkouška probíhá v jeden den. Termín zkoušky je vypisován s ohledem na termíny státních závěrečných zkoušek, tedy zpravidla v květnu, září a prosinci. Na zkoušku má student jeden řádný a dva opravné termíny.Soubornou zkoušku může student konat pouze 3x, přičemž termín plnění se automaticky přesouvá do dalšího semestru. V průběhu psaní testů jsou studenti povinni dodržovat stejná pravidla, která platí pro písemnou přijímací zkoušku na PedF UK, jinak jim budou materiály odebrány a test považován za nesplněný. Pravidla jsou zveřejněna na webu PedF UK.

Garant

PaedDr. Zuzana Liptáková, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zuzana Liptáková, Ph.D.