Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština v hospodářské sféře I (OB2316145)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2316145 - Ruština v hospodářské sféře I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: Vybavit studenty základními znalostmi z odborné terminologie používané při navazování pracovních kontaktů, při obchodních a úředních jednáních.

Sylabus

Hospodářské možnosti zahraničních firem v Rusku. Akciové společnosti. Výstavy. Reklama. Uzavírání smluv. Zboží. Jakost. Nabídka, koupě a prodej zboží. Poskytování slev na zboží. Finanční podmínky. Garance. Reklamace. Doprava. Burza a banky.

Literatura

KOZLOVA, t. a kol. Договорились. Obchodujeme, podnikáme a komunikujeme v ruštině. Plzeň: Nakladatelství Fraus, 2004.HUTAROVÁ, M.; HORVÁTOVÁ, M. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou sféru. Praha:EKOPRESSS, 2001.VÁGNEROVÁ,M. a kolk. Jednáme rusky- efektivně - samostatně - s jistotou. Písek: Nakladatelství J§M, 2003.HUTAROVÁ, M.; HORVÁTOVÁ, M. ˇuŘEDNÍ KORESPONDENCE A JEDNÁNÍ V RUŠTINĚ. pRAHA: všr fAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ, 1995.Бизнес-контакт. Тесты по русскому языку как иностранному для делобого общения. Под ред. Журавлёвой Л.С. Москва! ИРЯП, фирма "Омен", 1996.VAVREČKA, M. aj. Договорились. Plzeň: Nakladatelství Fraus, 2004.CSIRIKOVÁ, M.; VYSLOUŽILOVÁ, E.  Ruština v praxi. Praktičeskij kurz russkogo jazyka. Praha: Leda, 2002.AKIŠINA, A.A.; FORMANOVSKAJA, N.J. Russkij rečevoj etiket. Moskva, 1975.CSIRIKOVÁ, M.; VYSLOUŽILOVÁ, E. a kol. Odborný slovník česko-ruský z oblasti ekonomické, politické a právní. Praha : Linde a.s., 1999.VAVREČKA, M.; RUDINCOVÁ, B.; HRDLIČKA, M. Rusko-český slovník pro hospodířskou sféru. Praha : Nakladatelství "Centr Evropy", 1999.VAVREČKA, M.; RUDINCOVÁ, B.; HRDLIČKA, M. Česko-ruský slovník pro hospodířskou sféru. Praha : Nakladatelství "Centr Evropy", 1999.

Garant

doc. PhDr. Marie Csiriková, CSc.