Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika a elektronika II. (OB2319461)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2319461 - Elektrotechnika a elektronika II., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cílem předmětu je studenty vybavit příslušnými vědomostmi a kompetencemi z oblasti elektřiny, principů analýzy elektrických obvodů a jejich aplikace na konkrétní obvody včetně numerického řešení v těchto tematických okruzích: magnetické a elektromagnetické pole (principy, veličiny, vztahy, prvky, aplikace), číslicová technika (elementární hradla a struktury, sekvenční a kombinační obvody, integrované obvody a příklady aplikací), základní vlastnosti a použití vybraných polovodičových prvků (operační zesilovače, A/D a D/A převodníky, vícevrstvé součástky), elektrické obvody a moduly, aplikovaná elektrotechnika (funkce a příklady vybraných pasivních a aktivních elektronických obvodů, modulů a zařízení, senzory a čidla, elektrické akční členy, jednočipové mikropočítače, zdroje napětí a proudu, elektrotechnické stavebnice, vzdálené laboratoře), měření elektrických veličin a generátory signálu, výroba a rozvod elektřiny, aplikace pro elektrotechnické výpočty a znázorňování.

Literatura

Základní studijní literatura:BERKA, Š., FORMÁNEK, M., KUBICA, L. Elektrotechnická schémata a zapojení 2. Praha : BEN, 2010.BIČÁK, J., LAIPERT, M.,VLČEK, M. Lineární obvody a systémy. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2007.BOHÁČEK, J. Metrologie. Praha : Vydavatelství ČVUT FEL, 2011.BRTNÍK, B. Základní elektronické obvody. Praha : BEN, 2011.DOLEČEK, J. Moderní učebnice elektroniky komplet. Praha : BEN, 2009.MATOUŠEK, D. Číslicová technika. Praha : BEN - technická literatura, 2002.RIPKA, P., ĎAĎO, S., KREIDL, M., NOVÁK, J. Senzory a převodníky. Praha : Vydavatelství ČVUT FEL, 2011.UHLÍŘ, I. a kol. Elektrické obvody a elektronika. Praha : ČVUT, 2002.VOBECKÝ, J., ZÁHLAVA, V. Elektronika. Praha : Grada, 2001.VOBECKÝ, J., ZÁHLAVA, V. Elektronika: součástky a obvody, principy a příklady. Praha : Grada Publishing, 2005.Doporučená studijní literatura:BRTNÍK, B. Elektrické obvody v příkladech. Praha : BEN, 2010.BRTNÍK, B., MATOUŠEK, D. Elektronické prvky. Praha : BEN, 2011.DOLEČEK, J. Základy elektroniky, ideální a reálné prvky, Praha : BEN, 2007HAVLÍČEK, V., ZEMÁNEK, I. Elektrické obvody 2. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2006.JURÁNEK, A. MultiSIM - elektronická laboratoř na PC. Praha : BEN, 2008.KŘENEK, M. a kol. Elektrotechnika kolem nás. Praha : Fortuna, 1997.LEPIL, O., ŠEDIVÝ, P. Fyzika pro gymnázia - elektřina a magnetismus. Praha : Prométheus, 2000.NOVÁK, D. Elektrotechnické stavebnice v technické výchově. Praha : PEF UK, 1997.Server o elektronice a programování. Dostupné z: http://www.mcu.cz.Server o elektronice. Dostupné z: http://www.elektronika.cz.

Garant

Ing. Jaroslav Novák, Ph.D.